کمپرسور بدون روغن چگونه کار می کند؟

کمپرسور بدون روغن چگونه کار می کند؟

فهرست

فهرست

هوای فشرده فقط به اندازه خلوص آن خوب است. هنگامی که فرآیند شما در معرض روغن قرار می گیرد، تمیز نگه داشتن هوا دشوار می شود و هزینه هایی را که با آن مواجه می شوید را افزایش می دهد به خصوص وقتی هوای بیشتری مصرف می کنید. برای رفع این نگرانی، بسیاری از شرکت ها به کمپرسورهای بدون روغن (Oil-free compressors) روی می آورند. امروزه کمپرسور بدون روغن رایج تر شده اند زیرا باعث صرفه جویی در هزینه ها می شوند.

کمپرسور بدون روغن

کمپرسور بدون روغن  یا هیچ تماس مکانیکی در داخل محفظه تراکم ندارد یا از مواد جایگزین برای محافظت از مکانیزم استفاده می کند. اکثر کمپرسور بدون روغن از موادهای دیگری مانند آب یا پوشش تفلون استفاده می کنند تا مکانیزم ها به خوبی کار کنند. از آنجایی که روغن کاری یاتاقان ها و چرخ دنده ها خارج از محفظه تراکم است، آب بندی مناسب از آلودگی هوای فشرده توسط روغن جلوگیری می کند درنتیجه ما هوای 100% بدون روغن را داریم. برخی از طرح‌های بدون روغن حتی تماس فلز با فلز را در محفظه فشرده‌سازی حذف کرده‌اند و دیگر نیاز به روغن‌کاری نیست.
این خلوص و مزایای زیست محیطی اغلب هزینه های شما را کاهش می دهد. اگر به دنبال تغییر به مدل بدون روغن هستید، در اینجا چند نکته وجود دارد که باید در نظر بگیرید:

نیازی به جمع آوری یا دور ریختن میعانات پرشده از روغن نیست.

فیلترهای پایین، نیاز به تعویض را کاهش داده اند، زیرا روغن را فیلتر نمی کنند.

هزینه های انرژی به حداقل می رسد زیرا نیازی به افزایش نیرو نیست .


حتما بخوانید: به کمپرسور بدون روغن نیاز دارم یا کمپرسور روغنی؟

درجه های مختلف خلوص هوا

کمپرسور بدون روغن برای تولید طیف گستردهای از محصولات نظیر نیمه هادیها، دارو و کاغذ استفاده میشود. حتی کوچک‌ترین اثری از روغن در چنین صنایعی میتواند اثرات بدی بر محصولات و حتی کارکنان بگذارد. کلاس های صفر و “بدون روغن از نظر فنی” بدین معنی هستند که کمپرسور استانداردهای خاصی را رعایت میکند. اگرچه این دو اصطلاح مشابه هستند اما تفاوتهایی اساسی دارند که اگر به آنها توجه نشود منجر به عواقب ناخواستهای میشود.
برای درک بهتر همهی اینها، بیایید نگاهی عمیقتر به معنای “بدون روغن” (Oil-Free) بیندازیم. “Oil-Free” و “Oil-Less” برای توصیف کمپرسور هایی استفاده میشوند که در محفظه تراکم هوا (بلوکه هواساز) از هیچ روغنی استفاده نمیکنند. در حالیکه این دو اصطلاح نوع کمپرسور را توصیف میکنند، کلاس “صفر” و “بدون روغن از نظر فنی” میزان تمیز بودن هوا پس از فشردهسازی را بیان میکنند. تفاوتهای مهمی بین این دو وجود دارند که در ادامه این مقاله توضیح خواهیم داد. 
سازمان بینالمللی استاندارد جهانی (ISO) استانداردهای جهانی را برای اهداف اختصاصی، صنعتی و تجاری تعیین میکند. هوای فشرده دارای مجموعهای از استانداردهای (ISO)  است. بسته به درجه خلوص هوا میتوان کمپرسور بدون روغن را از کلاس صفر تا پنچ درجه بندی کرد. طبق استاندارد، 5 کلاس روغن وجود دارد که بهترین آنها کلاس 1 است.

کلاس 1 – هوای بدون روغن از نظر فنی


کلاس 1 ، غلظت روغن را حداکثر 0.01 میلی گرم در متر مکعب تعیین میکند و تطابق با این معیارها گاهی ” بدون روغن از نظر فنی” نامیده میشود. با این حال، این استانداردها در سال 2001 ویرایش شدند و در سال 2010 به روزرسانی شدند. استاندارد فعلی میزان کل روغن (ذرات ، مایع و بخار) را تعیین میکند و استاندارد مشخصی را برای اندازهگیری بخار روغن ارائه می‌دهد. 

کلاس صفر – هوای بدون روغن

کلاس جدید (کلاس صفر) برای پوشش نیازمندیهای کیفیت بالاتر هوا ارائه شد. (ISO)کلاس صفر بهترین انتخاب است. این (ISO) هوای 100 درصد بدون روغن را تضمین میکند. بعضا ادعاهای نادرستی مطرح می شود که کمپرسورهای روغنی را با فیلتر ترویج میدهند و آنها را “بدون روغن از نظر فنی” مینامند و ادعا می کنند کیفیت هوای خروجی آنها  بهتر از یک کمپرسور بدون روغن است. این ادعاها صحت ندارد و استفاده از آنها هنگام نیاز به کلاس صفر میتواند منجر به صدمات ناخواسته به محصولات حساس یا تجهیزات شود. هنگام انتخاب کمپرسور بدون روغن، حتماً کمپرسور بدون روغن کلاس صفر را انتخاب کنید و از انتخاب سایر درجه های (کلاس) هوای فشرده اجتناب کنید. اگرچه کمپرسورهای بدون روغن قیمت اولیه بالاتری دارند اما برای استفاده در تأسیسات حساس مناسبتر هستند. با کلاس صفر میتوانید مطمئن باشید که هیچگونه آلودگی به تجهیزات کاربری نهایی وارد نمی‎شود و سرمایه شما حفظ خواهد شد. همیشه بهترین روش این است که هنگام انتخاب یک کمپرسور هوای بدون روغن یا روغنی از متخصص کمپرسور هوای فشرده کمک بگیرید.

کمپرسور بدون روغن چگونه کار می کند؟

مراحل عملکرد کمپرسور بدون روغن

بیایید نحوه شروع کار یک کمپرسور بدون روغن را بررسی کنیم ، اینکه چگونه هوای فشرده مورد نیاز را در اختیار شما قرار می دهد.

هوا وارد کمپرسور می شود:

کمپرسور بدون روغن با وارد کردن هوای بیرون از طریق شیر تخلیه و عبور دادن آن ازفیلترهای هوای ورودی به منظور اطمینان از تمیز بودن هوا شروع می‌شوند. فیلتر آسیب به کمپرسور و اجزای داخلی آن را محدود می کند.کمپرسور بدون روغن تنها در صورتی می تواند دریچه های ورودی را باز نگه دارد که در حال کار نباشد. هنگامی که کمپرسور بدون روغن شروع به فشرده سازی هوا کند، دریچه های ورودی بسته می شوند.

اولین قسمت فشرده کننده (المنت اول):

دراین مرحله هوا به داخل قسمت اول فشرده کننده (المنت اول) فرستاده و فشرده می شود. و از انجایی که مایعی برای خنک کردن دستگاه وجود ندارد باعث می شود دمای هوای فشرده بسیار بالا برود. معمولا دمای هوا تا ۹۵ درجه نیز افزایش می یابد. این هوای بسیار گرم برای استفاده به هیچ وجه مناسب نیست و حتما باید خنک شود. بنابراین هوا به مرحله بعدی فرستاده می شود.

هوا وارد خنک کننده می شود:

 هوایی که به دلیل فشرده شدن بسیار گرم شده بود وارد خنک کننده شده ودمای ان کاهش میابد. هوای با درجه حرارت بالا معمولا مقداری از اکسیژن خود را از دست می دهد و با سرد شدن دوباره به حالت قبل باز می گردد. نکته مهمی که در این مرحله وجود دارد این است که با سرد کردن هوا ممکن است رطوبت و بخار در هوا به وجود بیاید. سیستم خنک کننده اولیه دارای فیلتر هایی است که رطوبت را از هوا جدا می کند و با این کار باعث می شود آسیبی به بخش های دیگر کمپرسور وارد نشود.

فشرده سازی با فشار بالاتر:

 هوای خنک شده دوباره به کمپرسور وارد شده تا تحت فشار قرار گیرد. در این مرحله با توجه به اینکه هوا خنک می باشد  پس فشار بیشتری بر روی آن وارد شده ولی دما تا حدود ۸۰ درجه بالا می رود. در این قسمت نیز به دلیل عدم وجود مایع خنک کننده دمای هوای فشرده بالا می رود.

آماده سازی هوا و دسترسی پس از خنک کننده:

هوای فشرده شده با حرارت بالا به خنک کننده دوم وارد شده تا دوباره سرد شود. این هوا پس از سرد شدن وارد مخزن ذخیره کمپرسور شده و یا به صورت مستقیم مورد استفاده قرار می گیرد.

کمپرسور بدون روغن چگونه کار می کند؟
کمپرسور بدون روغن چگونه کار می کند؟

کاربرد های کمپرسور بدون روغن در صنایع

هوای فشرده عاری از ذرات روغن در صنایع متنوعی مورد استفاده قرار می گیرد، صنایعی که کیفیت هوا در فرایند خط تولید و محصول نهایی ان از اهمیت والایی برخوردار است. این صنایع شامل فراوری مواد غذایی و آشامیدنی، صنعت داروسازی (ساخت و بسته بندی) نفت و گاز وپتروشیمی، تولید قطعات نیمه هادی و الکترونیکی، بخش پزشکی،اسپری رنگ خودرو، نساجی و تولید پارچه و بسیاری از دیگر بخش هاست. در این صنایع حساس، آلودگی حتی با کمترین مقادیر روغن می تواند منجر به خرابی خط تولید و کل محصول نهایی گردد.

داروسازی

خلوص هوای فشرده مورد استفاده در صنایع داروسازی اهمیت بسیار زیادی دارد. کمپرسور بدون روغن هوایار قابلیت تامین هوای فشرده کاملا عاری از ذرات روغن، خالص و تمیز جهت استفاده در صنایع داروسازی را دارد.

مواد غذایی

کمپرسورهای سری HF هوایار هوای خالص، تمیز را جهت استفاده در کلیه بخش های صنایع غذایی تامین می کنند. هوای فشرده تولید شده می تواند در کاربردهایی مانند تخمیر، بسته بندی، هوادهی، پر کردن، پاکسازی و همچنین هوای ابزار دقیق استفاده گردد.

نساجی

هوای فشرده عاری از روغن و آلودگی تولیدی کمپرسور بدون روغن هوایار در انواع کاربردهای نساجی مانند ریسندگی، بافندگی، رنگرزی و… برای تولید محصولی عالی مورد استفاده قرار می گیرد.

نفت و گاز

شرکت هوایار تجربه گسترده ای در زمینه تامین هوای فشرده در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و پالایشگاهی دارد. هوای فشرده تولیدی کمپرسور بدون روغن برای کنترل تجهیزات، ابزار دقیق ها و همچنین تامین هوای بافر استفاده می گردد.

خودرو

در صنایع خودرو خصوصا در بخش رنگ و تجهیزات کنترلی، کمپرسورهای بدون روغن هوایار سالهاست که هوای تمیز و عاری از هر نوع آلایندگی را برای این بخش ها تامین کرده است.

نیروگاهی

تامین انرژی توسط نیروگاها کاملا به تامین مداوم هوای فشرده وابسته است.کمپرسورهای بدون روغن هوایار منبع قابل اعتمادی از هوای فشرده برای کاربردهایی مانند گوگردزدایی گاز، تامین هوای اکسیداسیون و… فراهم می کنند.

سوالات متداول

از چه کمپرسوری برای صنایع داروسازی استفاده کنم؟

کمپرسورهای بدون روغن انتخاب های مناسبی هستند.خلوص هوای فشرده مورد استفاده در صنایع داروسازی اهمیت بسیار زیادی دارد. کمپرسورهای بدون روغن قابلیت تامین هوای فشرده کاملا عاری از ذرات روغن، خالص و تمیز جهت استفاده در صنایع داروسازی رادارد.

منظور از کلاس صفر در کمپرسور بدون روغن چیست؟

کلاس جدید (کلاس صفر) برای پوشش نیازمندیهای کیفیت بالاتر هوا ارائه شد. سازمان بینالمللی استاندارد جهانی (ISO)کلاس صفر را بهترین انتخاب کرده است. این (ISO) هوای 100 درصد بدون روغن را تضمین میکند. بعضا ادعاهای نادرستی مطرح می شود که کمپرسورهای روغنی را با فیلتر ترویج میدهند و آنها را “بدون روغن از نظر فنی” مینامند و ادعا می کنند کیفیت هوای خروجی آنها بهتر از یک کمپرسور بدون روغن است.

در صنایع نساجی از چه نوع کمپرسوری استفاده کنم؟

کمپرسورهای بدون روغن گزینه های مناسبی هستند. هوای فشرده عاری از روغن و آلودگی تولیدی کمپرسور بدون روغن در انواع کاربردهای نساجی مانند ریسندگی، بافندگی، رنگرزی و… برای تولید محصولی عالی مورد استفاده قرار می گیرد.

خیلی ضعیفضعیفمتوسطخوبخیلی خوب
تعداد امتیازات: 4 ، میانگین امتیازها: 5,00
Loading...